Meer dan #trotsopdievanons

We like to MOEV it!

Straffe prestaties worden niet altijd op papier geleverd. Op woensdag 3 mei namen drie leerlingen van onze school deel aan het Provinciaal kampioenschap atletiek voor scholen. Dit ging door op de atletiekpiste te Oordegem, onder een stralende lentezon. Onze leerlingen zetten letterlijk en figuurlijk hun beste beentje voor, waarvoor we hen graag een welgemeende proficiat wensen!

Tess De Vriese uit het vijfde jaar mocht de finale lopen op de 100m en werd tweede met een persoonlijk record van 13.34. Ook Florence Eeckman uit het derde jaar kon haar persoonlijk record op de 800m verbeteren met een tijd van 2.39.44. Tenslotte nam Mano Bogaert uit het eerste jaar twee nummers voor z'n rekening. Hij haalde op beide nummers het podium én een persoonlijk record van 13.01 op de 100m en 4,81m bij het verspringen. Een diepe buiging voor deze knalprestaties!

 
 

Cicero vertaalwedstrijd

Jibbe Schiettecatte uit 6LAWW werd samen met 19 andere Belgen geselecteerd voor een van Europa’s grootste en meest prestigieuze vertaalwedstrijden: de Cicerowedstrijd! 

 

Voor Jibbe (in het beige hemdje, links van het meisje in het rode kleedje) was de vertaalwedstrijd Latijn een kers op zijn studies Klassieke Talen bij ons op school: het was een onvergetelijke ervaring.

Een meer dan puike prestatie!

Vlaamse Debatwedstrijd

Op de Vlaamse Debatwedstrijd streden 9 leerlingen van het keuzevak Retorica voor het laatste woord. Het team van Emma Calus (6WEWI6d), Juliette Dhuyvetter (6WEWI6d) en Emmeline Vanhaver (6LAWE) behaalde een knappe zilveren medaille! Ook de twee andere teams voerden ijzersterke betogen.

STEM-Olympiade

Alle leerlingen van het tweede jaar namen delen aan de Vlaamse STEM-olympiade.  Onze leerlingen deden het zeer goed, en scoorden 5% hoger dan het Vlaamse gemiddelde! Bovendien maakten twee leerlingen slechts één foutje waardoor ze genoeg punten hadden voor de finale!

Helaas zorgde een 'te lange' invultijd ervoor dat Witse Pletters (2GLa) en Lucas De Clercq (2MWb) nèt niet mogen meedingen naar de hoofdprijs. We zijn trots op onze leerlingen!

 

Fysica Olympiade

De eerste resultaten van de Olympiades sijpelen binnen, en we hebben meteen goed nieuws te melden. Yaron De Corte, Mauro Uyttendaele en Cas Van Herbruggen wisten zich te plaatsen voor de tweede ronde van de Vlaamse Fysica Olympiade.

Ken-Je-Klassiekenquiz

Nog mooier nieuws kwam er van de klassieke talen. Het viertal Elise De Keyser (4GL), Louis Dhont (6GRWW), Tristan Simoens (6GRLA) en Gauthier Van Eygen (6GRWW) werd tweede op de regionale voorronde van de Ken-Je-Klassiekenquiz in Gent. Zij mogen door naar de Vlaams-Nederlands finale in het Rijksmuseum voor Oudheidkunde in Leiden.

 

Cicerowedstrijd

Jibbe Schiettecatte was dan weer een van de besten in de Cicerowedstrijd, de Olympiade Latijn. De jury bekroonde zijn vertaling met een ticket voor de internationale wedstrijd in Arpino, de geboortestad van de Romeinse redenaar en filosoof. Voorwaar, een topprestatie!

 

Wat zijn we fier! To be continued ...